طبع و خواص برنج
طبع برنج سرد است یا گرم؟ خواص برنج چیست؟ برنج یکی از اجزای اصلی غذای ایرانیان است. این غله مهم یکی از مواد اصلی برای تامین غذای بشر است که در گروه غلات و حبوبات قرار دارد.
طبع و خواص کرفس
کرفس که از دوران باستان به عنوان سبزی کشت و در پخت و پز استفاده میشده. همچنین پودر دانه کرفس به عنوان ادویه کاربرد داشته و دارد. از معدود گیاهانی است که میتوان آن را همزمان با میوهها و گیاهان دیگر مصرف کرد و باعث دشواری در گوارش نمیگردد.
طبع و خواص بادمجان
بادمجان گیاهی است از تیرۀ بادمجانیان که بیش از ۳۰۰‘۱ جنس دارد و در آشپزی ایرانی دارای کاربرد فراوانی است. دانشمندان ایرانی قرون وسطی مانند رازی و بیرونی هشدار میدهند که بادمجان دارای مضرات متعددی است و باید قبل از خوردن، به قدر کافی رسیده و پخته شود تا مضراتش از بین برود.
انواع شربت سكنجبین
انواع شربت سكنجبین از اشكال مهم دارويی در طب سنتی ايران هستند كه از سركه و عسل يا شكر به عنوان اجزای پايه و انواع اجزای افزودنی ديگر در تهيه آن استفاده میشود.
تشخیص روغن حیوانی اصل
راه تشخیص روغن حیوانی اصل چیست یا چگونه روغن حیوانی اصل را تشخیص دهیم، باید این مطلب کامل درباره تشخیص روغن حیوانی اصل از تقلبی را حتما بخوانید.
ورزش پیلاتس چیست
پیلاتس روش تمرینی کاملی است و برای همه ورزشها مکمل بسیار مفیدی است. ورزش پیلاتس مانند دستور زبان برای یک زبان است، مجموعهای از قوانین و ساختارها که باعث شناخت و درک کاملی نسبت به جسم شده تا مفهوم بیشتری از حرکات و رفتارهای بدنی پیدا کنیم
طبع قهوه چیست
احتمالاً علاقه به قهوه و دغدغهی اینکه " طبع قهوه چیست " یا اینکه ” قهوه طبع گرم دارد یا سرد ؟” شما را به اینجا کشانده! به شما مژده میدهیم این جستار همان مطلبی است که قرار است بسیاری از سؤالهای شما درباره قهوه را پاسخ دهد.
طبع اسفناج و خواص آن
از منظر مکتب طب سنتی ایرانی طبع اسفناج در آخر اول سرد و تر است، طبع اسفناج در گرمی و سردی معتدل است لذا با تمام مزاجهای گرم و سرد سازگاری دارد. اسفناج به سبب قوت پاک کنندگی که دارد ملین طبع است.
طبع شنبلیله
بنا بر مكتوبات به جا مانده از تمدنهای قدیم، شنبليله از قديميترين گياهان دارويی بوده كه در رم و مـصر باستان جهت تسهيل زايمان و افزايش شير مادران به كار میرفته است. امروزه هم زنان مـصری از اين گياه بـه عنوان چای Hilba برای بهبود دردهای قاعدگی و تسكين مـشكلات معده استفاده میكنند.
طبع سیر و خواص و مضرات آن
خواص سیر از دیرباز مورد بررسی دانشمندان و قدمای طب سنتی بوده است. خوردن سیر با رعایت زمان و مزاج و مقدار، حافظ صحت مزاج انسان است. مصرف سیر برای بیماریهایی که در اثر بدی جریان خون پیش میآید معالج بسیار قوی است.
روغن کرمانشاهی
روغن حیوانی در ایران به نام روغن کرمانشاهی یا روغن زرد شهرت دارد و در زبان آذری به ساری یاغ معروف است. روغن کرمانشاهی یا روغن حیوانی را در زبان انگلیسی Ghee مینامند، این نوع روغن در زبان سانسکریت Ghṛta نام داشته است. روغن حیوانی یا روغن کرمانشاهی از دسته کرههای شفاف Clarified Butterمیباشد که در آشپزی غذاهای آسیایی، طب سنتی و آیینهای مذهبی استفاده فراوانی داشته و دارد.
طرز تهیه خورشت قیمه نذری
قیمه از بهترین خورشهای اصیل و قدیمی ایرانی است که در دنیا هم با همین نام Gheimeh مشهور شده و بیشتر به عنوان یک غذای نذری مرسوم شده است. همچنین در ایام محرم در اغلب تکیهها و هیئتهای مذهبی متداولترین غذای نذری خورش قیمه است.
طرز تهیه کلم پلو شیرازی
احتمالا تا به حال کلم پلو درست کردهاید، اما اگر یک بار به سبک شیرازیها کلمپلو درست کنید، دور دستورالعملهای دیگر پخت کلم پلو را خط خواهید کشید. کلم پلو از غذاهای سنتی ایرانی و ترکیبی است از کلم، برنج معطر ایرانی، کوفته ریزه و... اما مردمان شیراز این غذا را به شیوه متفاوتی طبخ میکنند.
طرز تهیه آب دوغ خیار
آب دوغ خیار غذایی است بدون گوشت و حبوبات، مخصوص روزهای سوزان تابستان که حرارت و عطش را به خوبی از بین میبرد. غذای ساده، اما حکیمانهای که فلسفه وجودی آن، مبارزه با گرمای تابستان است.
طبع و خواص سماق
بسیاری ازما با شنیدن نامش یاد كباب می افتیم، حتی طعم كباب زمانی لذیذتر میشود كه با سماق همراه شود و اصلا بدون سماق، كباب معنی ندارد. سماق مقوی، پاک کننده و تمیزکننده معده و رودهها و مانع استفراغ و تهوع و اسهالهای صفراوی است و از نظر طب سنتی طبع سماق سرد و خشک است.
طبع و خواص شربتهای سنتی
انواع شربت های سنتی ایرانی جایگزین مناسبی برای انواع نوشابههای امروزی یا دیگر نوشیدنیهای صنعتی هستند، این شربتها علاه بر طعم خوب و گوارا سرشار از خاصیت و فواید بیشماری برای سلامتی هستند.
گیاه نارمشک چیست
نارمشک لغتی فارسی است به معنی مسک الرمان و آن را نارغيت نيز مینامند و در کتاب قانون شیخ الرئیس به اسم سوربار ذکر شده است و برخی گفتهاند که نارمشک را به زبان هندى ناكيسر میخوانند و بهترين نوع نارمشک نوع تازۀ و خوشبوى آنست كه رنگ آن ما بين سفيد و زرد و با طعم گس است.
طبع آلبالو و خواص آن
از آلبالو برای تهیه آلبالو پلو، اشکنه آلبالو، شربت آلبالو، ترشی آلبالو و یکی از پر طرفدارترین مرباهای ایرانی که همان مربای آلبالو است استفاده میشود. در ایران، ترکیه، یونان و قبرس با درآوردن هستهٔ آلبالو و جوشاندن آن با شکر مربای آلبالو درست میکنند.
خواص هل در طب سنتی
خواص هل عبارت است از شادی بخشی و تقویت مغز و قلب و معده، همچنین برای تسکین درد گوش نفع فراوان دارد و جویدن آن خوشبو كنندۀ دهان است. هل یکی از چاشنیهای معطر مورد استفاده در بعضی از داروها، غذاها، نانها، شیرینیها و بهخصوص مرباها است. هندیها و پاکستانیها و جنوب بلوچستان ایران بیشترین مصرفکنندههای هل در جهان هستند.
خواص فلفل سیاه
تاثیر و خواص فلفل سیاه در بهبود بیماریهای بلغمی اعضای مختلف نظیر سیستم تنفسی، دستگاه گوارش، عضلات و مفاصل ثابت شده است. فلفل سیاه طبیعتی گرم و خشک دارد...
پست های داغ
طبع گلاب و گل سرخ
نار مشک
1398-08-09
خواص خوراکی ها
خواص گیاهان دارویی در طب سنتی
نار مشک
1398-11-22
خواص خوراکی ها
انواع چای و خواص آن
نار مشک
1397-02-30
خواص خوراکی ها
طبع و خواص زنجبیل
نار مشک
1397-04-02
خواص خوراکی ها
نکاتی ساده برای خرید اینترنتی امن
نار مشک
1397-04-03
اخبار و اطلاعیه
طبع زعفران چیست
نار مشک
1397-04-12
خواص خوراکی ها
طرز تهیه نخود آب
نار مشک
1397-04-12
دستورهای غذایی
خواص عناب و شربت عناب
نار مشک
1397-04-13
خواص خوراکی ها
روغن حیوانی
نار مشک
1397-07-24
خواص خوراکی ها
طبع و خواص شلغم
نار مشک
1397-09-22
خواص خوراکی ها
خواص و تفاوت اترج و ترنج و بالنگ
نار مشک
1397-09-25
خواص خوراکی ها
خواص و مضرات هندوانه
نار مشک
1397-09-29
خواص خوراکی ها