گیاه نارمشک چیست
نارمشک لغتی فارسی است به معنی مسک الرمان و آن را نارغيت نيز مینامند و در کتاب قانون شیخ الرئیس به اسم سوربار ذکر شده است و برخی گفتهاند که نارمشک را به زبان هندى ناكيسر میخوانند و بهترين نوع نارمشک نوع تازۀ و خوشبوى آنست كه رنگ آن ما بين سفيد و زرد و با طعم گس است.
طبع آلبالو و خواص آن
از آلبالو برای تهیه آلبالو پلو، اشکنه آلبالو، شربت آلبالو، ترشی آلبالو و یکی از پر طرفدارترین مرباهای ایرانی که همان مربای آلبالو است استفاده میشود. در ایران، ترکیه، یونان و قبرس با درآوردن هستهٔ آلبالو و جوشاندن آن با شکر مربای آلبالو درست میکنند.
خواص هل در طب سنتی
خواص هل عبارت است از شادی بخشی و تقویت مغز و قلب و معده، همچنین برای تسکین درد گوش نفع فراوان دارد و جویدن آن خوشبو كنندۀ دهان است. هل یکی از چاشنیهای معطر مورد استفاده در بعضی از داروها، غذاها، نانها، شیرینیها و بهخصوص مرباها است. هندیها و پاکستانیها و جنوب بلوچستان ایران بیشترین مصرفکنندههای هل در جهان هستند.
طبع و خواص فلفل سیاه
تاثیر و خواص فلفل سیاه در بهبود بیماریهای بلغمی اعضای مختلف نظیر سیستم تنفسی، دستگاه گوارش، عضلات و مفاصل ثابت شده است. فلفل سیاه طبیعتی گرم و خشک دارد...
خواص درمانی و طبع آویشن
طبع آویشن گرم و خشک است. این گیاه خشک کننده رطوبتها، افزایش دهنده میل جنسی، اشتهاآور و پاك كننده ريه، معده، جگر و امعا از رطوبات و بلغمها است.
خواص کنجد و روغن کنجد
در اكثر شهرها نانوایان کنجد پوست کنده را بر روى نان مىپاشند و مردم از آن حلوا مىسازند. خاصیت بازکنندگی از خواص کنجد است، کنجد صالح الكيموس و قليل الغذا و چاق کننده و ملين صوت و نرم کننده خشونت حلق و مصلح اخلاط سوخته و مواد سوداوی و ملين رودهها و مقعد و تحلیل برنده ورمهای گرم است.
خواص گیاهان دارویی در طب سنتی
خواص گیاهان دارویی چیست؟ طبع گیاهان دارویی چیست؟ گیاهان دارویی با طبع گرم و خشک کدامند؟ احتمالا با جستجوی این سوالها به این مطلب رسیدهاید. یا میخواهید جدول گیاهان دارویی و خواص آنها و لیست کامل گیاهان دارویی همراه با طبع آنها را داشته باشید.
خواص شکر و قند و نبات
مهمترین خواص شکر این است که سريع النفوذ به عمق بدن است و جهت تقويت ارواح و قوا و كبد و تحليل بادهای شکم و تقويت قوای جنسی موثر و ملين طبع پاک کننده رطوبات سینه است. شکر مادهای شیرین است، واژهٔ شکر در فارسی از واژهٔ sharkara در زبان سانسکریت گرفته شدهاست. سپس به صورت سکر از فارسی به عربی راه یافته و از عربی به زبانهای اروپایی وارد شده است.
مزاج در طب سنتی
مزاج در لغت اسم مصدر و به معنای امتزاج و آمیختن است. اما در منابع طب ایرانی اصطلاحی تخصصی است و اشاره به یکی از مبانی این طب دارد. در این مکتب، مزاج به معنای کیفیت حاصل از ترکیب اجزای تشکیل دهنده متضاد است.
خواص نارگیل در طب سنتی
نارگیل مقوى حرارت غريزى و چاق کننده بدن و تولید کننده خلط صالح است. نارگیل برای دفع مواد باردۀ بلغمي و سوداوي که در سر ایجاد بیماریهای مانند استرخا و فالج و جنون و ماليخوليا و امثال اينها میکنند نفع فراوانی دارد.
طبع گلاب و گل سرخ
گل سرخ یا گل محمدی دارای اقسام مختلفی است. از اسامی مختلف گل سرخ یا همان گل گلاب که بگذریم خیلیها این گل را به نام گل محمدی میشناسند. حکمای طب ایرانی، درباره خواص طبی این گل مطالب بسیاری ذکر کردهاند که انسان را بیشتر مجذوب این محصول میکند. گل سرخ گلی است که از آن گلاب، شربت گل سرخ، شربت جلاب، گلقتند و غیره تهیه میکنند.
طبع خربزه و خواص آن
در کنار طعم شیرین و آبدار و خوشمزه این میوه حقیقتا بی نظیر است. خربزه شکلی گرد یا دراز، بافتی نرم و آبدار با بویی خوش و شیرین دارد. خربزه یک میوه تابستانی با خواص بسیار است. از جمله این که خربزه در بدن به سرعت نفوذ می کند یعنی حواص و آثار خود را با سرعت به تمام بدن میرساند.
خواص انواع عرقیات گیاهی
عرقیات گیاهی یا عرقیجات گیاهی از پرمصرفترین صورتهای مصرف گیاهان دارویی هستند که چنانچه بهجا و به اندازه مصرف شوند، عوارض ناشی از بیماریهای مختلف را کاهش یا بهبود میبخشند. امروزه در ایران گیاهان دارویی متعددی وجود دارند که عرقگیری شده و برای امور پزشکی و درمانی مورد استفاده قرار میگیرند.
خواص و فواید کاسنی
تقریبا تمامی شرایطی که لازم است یک داروی کبدی دارا باشد، کاسنی به تنهایی دارد. کاسنی دارای خاصیت تبرید است ولی با این که دارای طبیعت سرد است، مضر کبد نیست، زیرا که تبرید مفرط مضر کبد است و تبرید کاسنی از درجه اول تجاوز نمیکند.
طبع و خواص سکنجبین
سكنجبين خلطها را لطيف و سينه را پاك كرده و گرفتگی کبد و طحال را میگشاید. سكنجبين علاوه بر كاربرد مسـتقيم در حفظ سلامتی يا درمان بيماریها، به عنوان مصلح برخی مفردات مانند رطب، رازيانه، اسطوخدوس و برخی داروهای ديگر نيز مورد استفاده قرار میگيرد.
خواص روغن های گیاهی
خواص روغنهای گیاهی بر کسی پوشیده نیست و امروزه استفاده از خواص روغن های گیاهی برای درمان و تسکین بسیاری از بیماریها بسیار توصیه میشود. با ما همراه باشید تا در مورد این روغنها بیشتر بدانیم یا برای مثال بدونیم، روغن خراطین برای چی خوبه یا روغن بنفشه برای چی خوبه؟
خواص و مضرات هندوانه
از منظر مکتب طب سنتی ایرانی هندوانه مولد خون رقیق است، بنابراین برای کسانی که خون غلیظ دارند، مناسب است. هندوانه مولد بلغم شیرین است که برای تعدیل مزاج بدن بسیار مفید است.
خواص و تفاوت اترج و ترنج و بالنگ
اترج میوهای خوراکی از تیره مرکبات است که در منابع اصلی و مستند طب سنتی ایرانی گیاه اترج به بالنگ و ترنج معروف است. پوست زرد اترج برای تقویت قلب و دماغ و کبد سرد و معده و احشای داخل شکم مفید است.
طبع و خواص شلغم
مشهورترین خواص شلغم افزایش میل جنسی است. شلغم به خصوص بیخ آن در تقویت قوای جنسی زنان و مردان بی بدیل است. یکی از شیوههای مصرف شلغم برای تهییج قوه باه، مصرف مربای شلغم است.
روغن حیوانی
روغن حیوانی یا روغن کرمانشاهی در مقایسه با کرههای صنعتی چربی بیشتری دارد و البته خواص تغذیهای بیشتری هم دارد. اگر قرار باشد بین روغن حیوانی و روغن نباتی جامد یکی را انتخاب کنیم، روغن حیوانی مناسب تر است چون از لبنیات تهیه شده و خواص شیر را دارد.














پست های داغ
خواص گیاهان دارویی در طب سنتی
نار مشک
1398-11-22
خواص خوراکی ها
طبع گلاب و گل سرخ
نار مشک
1398-08-09
خواص خوراکی ها
بالنگو چیست و برای چی خوبه؟
نار مشک
1401-12-17
طبع و خواص دارچین
نار مشک
1402-08-23
عطاری آنلاین نشاط
نار مشک
1402-06-28
بهترین آموزشگاه تخصصی دوره فشیال صورت
نار مشک
1402-05-18
طرز تهیه دمنوش بابونه به روش قوری و چای ساز
نار مشک
1402-03-18
زیتون برای چی خوبه؟ طبع زیتون چیه؟
نار مشک
1402-02-25
بابونه برای چی خوبه؟
نار مشک
1401-12-20
ورزش پیلاتس چیست
نار مشک
1400-11-02
انواع شربت سكنجبین
نار مشک
1401-05-14
خواص خوراکی ها
تشخیص روغن حیوانی اصل
نار مشک
1400-12-08
خواص خوراکی ها