تشخیص روغن حیوانی اصل

به دنبال راهی برای تشخیص روغن حیوانی اصل هستید؟ و میخواهید بدانید برای تشخیص روغن حیوانی اصل از تقلبی باید چه کاری کرد؟
سوالهایی مثل " چگونه بفهمیم روغن حیوانی اصل است " یا " چگونه روغن حیوانی اصل را تشخیص دهیم " دغدغهی ذهنی شما شده است؟ و تصور میکنید که روشی برای تشخیص روغن حیوانی اصل وجود ندارد؟
پس بر شما واجب است که این مطلب کامل درباره تشخیص روغن حیوانی اصل را تا انتها بخوانید تا رویکردتان نسبت به این موضوع، دچار تغییر شود و مطمئن شوید که راههایی برای تشخیص روغن حیوانی اصل وجود دارد.
عنواین مهم این مطالب:
- روغن حیوانی چیست
- تفاوت روغن حیوانی با روغن کرمانشاهی
- تشخیص روغن حیوانی اصل
- شرایط نگهداری روغن حیوانی
روغن حیوانی چیست
روغن حیوانی یکی از بهترین و سالم ترین انواع روغن خوراکی در بین ملل مختلف جهان است. این روغن در زبان انگلیسی Clarified butter یا Ghee نامیده میشود. روغن حیوانی اصل از شیر گاو، گاومیش، بز، گوسفند و در خارج از ایران از شیر بوفالو نیز ساخته میشود. اما به طور معمول در اکثر نقاط دنیا از شیر گاو، گوسفند یا مخلوط شیر گاو و گوسفند تهیه میشود.
روغن کرمانشاهی اصل
این روغن در قیاس با کرههای صنعتی که ۸۰ تا ۸۵ درصد چربی دارد، پرچربتر بوده و خواص تغذیهای بیشتری دارد. با عنایت به نیاز مردم برای شناخت روغن حیوانی اصل و با توجه به وجود انواع آلودگی و ناخالصی در تولید سنتی روغن حیوانی بر آن شدیم تا نحوه تشخیص این روغن را معرفی کنیم.
تفاوت روغن حیوانی با روغن کرمانشاهی
در حقیقت روغن حیوانی با روغن کرمانشاهی تفاوتی ندارد، یعنی روغن حیوانی همان روغن کرمانشاهی است. اما به دلیل آب و هوا، مراتع سرسبز و شرایط خاص منطقه کرمانشاه، روغن حیوانی که در این منطقه تولید میشود، بسیار معروف شده است.
روغن کرمانشاهی در کرمانشاه از شیر گاو و گوسفند به دست میآید و به عنوان بهترین نوع روغن زرد در ایران شهرت پیدا کرده، روغن کرمانشاهی یکبار در میانه فصل بهار و یکبار در اواسط فصل پاییز توسط دامداران تولید میشود. روغنی که در فصل بهار تهیه شده به دلیل اینکه دام از مراتع سرسبز بهاری تغذیه کرده است، طعم و عطر بهتری دارد.
تمامی این عوامل باعث شده تا کرمانشاه از گذشته به عنوان قطب تولید روغن حیوانی اصل مطرح شود. پس روغن کرمانشاهی در حقیقت همان روغن حیوانی است و صرفا چرا کردن دامها در دامنههای زاگرس و عطر و طعم شیر دامهای این منطقه باعث این نام گذاری و تبدیل شدن روغن کرمانشاهی به برندی معروف شده است.
تشخیص روغن حیوانی اصل
شاید شما هم از دسته افرادی باشید که معتقدند روغن حیوانی اصل و خالص دیگر پیدا نمیشود! امابر خلاف تصور شما هنوز هم روغن حیوانی اصل پیدا میشود. میتوان با کمی دقت روغن حیوانی اصل را از روغن حیوانی تقلبی تشخیص داد. ما تصمیم گرفتیم که در این مطلب نحوه تشخیص روغن حیوانی اصل را به شما معرفی کنیم.
تشخیص روغن حیوانی اصل مهارت میخواهد، از طریق رنگ و عطر و طعم روغن حیوانی میتوان به اصل بودن آن پی برد. به کمک حس بویایی و بینایی و با قدری آزمون خطا میتوانید روغن حیوانی اصل را از روغن حیوانی تقلبی تشخیص دهید.
روغن حیوانی اصل باید عطر و طعم مطبوعی داشته باشد و در دهان خیلی زود آب شود. همچنین باید روی حرارت دست، سریع به حالت مایع درآید و خیلی سریع جذب پوست شود.
راه دیگری برای تشخیص روغن حیوانی اصل این است که چنانچه مقداری از آن را روی آجر خشک و یا دیوار بمالید، روغن باید به خورد آن رفته و زود پخش شود. علاوه بر موارد ذکرشده امروزه با آزمایش اسیدهای موجود در روغن کیفیت آن به خوبی قابل تشخیص است.
یکی دیگر از راه های تشخیص روغن حیوانی اصل این است که رنگ آن را ملاک قرار دهید. رنگ روغن حیوانی اصل زرد است البته این رنگ بر اساس منشا شیری که از آن تولید میشود تا حدی متغیر است. مثلا روغن گوسفند و بز زردی کمتری دارند و زرد مایل به سفید هستند. اما روغن حیوانی گاوی رنگ زردتری دارد.

خرید روغن حیوانی اصل
بهتر است برای اطمینان از خرید روغن حیوانی اصل این نوع روغن را از یک محل معتبر تهیه و خرید کنید تا از اصل بودن و کیفیت محصول خاطر جمع باشید زیرا در بازار به وفور روغن حیوانی تقلبی وجود دارد. که در تهیه آنها از روغنهای نباتی نامرغوب استفاده شده و به جای روغن حیوانی اصل به قیمت بالا به فروش میروند. پس همیشه برای خرید روغن حیوانی به دنبال محلی باشید که از صداقت فروشنده و اصل بودن محصولات او اطمینان داشته باشید.
همچنین پیشنهاد ما این است که برای اطمینان بیشتر هرگز محصولات غذایی که نشان استاندارد و سیب سبز سلامت ندارد را خرید نکنید همینطور هیچ محصول غذایی را از دستفروشها، واحدهای زیرزمینی و مغازههایی که تداخل صنفی دارند، تهیه نکنید.
قیمت روغن حیوانی
شرایط نگهداری روغن حیوانی
روغن حیوانی اصل عموما در ظروف فلزی یا شیشهای بسته بندی میشود و باید از نور مستقیم خورشید دور نگه داشته شود، زیرا نور خورشید باعث ایجاد رطوبت در داخل ظرف شده و رطوبت میتواند سبب تضعیف کیفیت و همچنین کاهش طول عمر آن شود.
برای جلوگیری از فرآیند اکسیداسیون و افزایش مدت زمان نگهداری روغن حیوانی، باید از هر چیزی که باعث آن میشود، محافظت شود، مانند نور خورشید، اشعههای UV و حتی چراغهای فلورسنت.
اگر ظرف باز نشده باشد، نیازی به یخچال ندارد. اما چنانچه باز شود، میتوان بیرون از یخچال و در یک کابینت آشپزخانه تا 3 ماه نگهداری شود. پس از آن، ممکن است تا یک سال در یخچال سالم بماند. یخچال و فریزر باعث میشود روغن حیوانی عمری طولانیتر پیدا کند.
نظرات بازدیدکنندگان