طرز تهیه آب دوغ خیار
طرز تهیه آب دوغ خیار
عنواین مهم این مطالب:
- آب دوغ خیار چیست
- طبع آب دوغ خیار
- طرز تهیه آب دوغ خیار
- فیلم تهیه آب دوغ خیار
در این مطلب طرز تهیه آب دوغ خیار که غذایى شامل سبزیجات معطر و ماست یا دوغ همراه با کشمش، گردو و سبزیجات معطر است و معمولا در فصل تابستان خورده مىشود را میبینید و میخوانید. آب دوغ خیار از غذاهای بسیار محبوب سنتی و کهن ایرانی است که بیشتر در فصل تابستان تهیه میشود. این غذای خوشمزه که تهیه آن زمان زیادی نمیخواهد مقرون به صرفه نیز هست. آبدوغ خیار را میتوان به عنوان میان وعده میل کرد یا برای افرادی که در روزهای گرم غذاهای سنگین را نمیپسندند به عنوان غذای اصلی سرو شود.
آب دوغ خیار چیست
آب دوغ خیار غذایی است بدون گوشت و حبوبات، مخصوص روزهای سوزان تابستان که حرارت و عطش را به خوبی از بین میبرد. غذای ساده، اما حکیمانهای است که فلسفه وجودی آن، مبارزه با گرمای تابستان است. ماست یا دوغ و خیار با طبع سرد در کنار سبزیجاتی با طبع گرم قرار گرفتهاند که مُصلِح یکدیگرند. برای همین خوردن آب دوغ خیار باعث ناهماهنگی در مزاج نمیشود، البته باید در مصرف این غذا حد اعتدال را رعایت کرد.
برای تهیه آب دوغ خیار، گردو و کشمش و خیار و سبزیجات معطر و تازه و خورد شده مانند ترخون، ریحان و پیازچه نگینی ریز شده، دوغ، خامه و نمک را در کاسههای سفالی پر نقش و نگار باهم مخلوط میکنند. برای تزیین و زیبایی مقداری گردو و نعنا خشک همچنین چاشنی خوشرنگی مانند گلبرگ یا پودر گلسرخ یا گل محمدی را که هم طعم غذا را مطبوع و هم طبعش را متعادل میکند به این غذای ساده میافزایند.
طبع آب دوغ خیار
آب دوغ خیار غذایی ساده، سالم و سبک و مانع عطش و خستگی ناشی از گرمای تابستان است. با توجه به مواد تشکیل دهنده آب دوغ خیار طبع آن خنک است اما نگران طبع سرد دوغ و خیار نباشید چراکه کشمش، گردو و سبزیجات مضرات این غذا را کاهش میدهد.
مواد لازم آب دوغ خیار برای ۴ نفر
- دوغ ۱ لیتر
- خیار ۳ عدد متوسط
- خامه ۲ قاشق غذاخوری
- گردو ۱۰۰ گرم
- کشمش ۱۰۰ گرم
- نمک و فلفل به اندازه کافی
- گل سرخ به اندازه لازم
- نعناع خشک و کاکوتی
- تره، ریحان، شاهی ۳۰۰ گرم
- تربچه و پیازچه به مقدار لازم
- نان یزدی به اندازه کافی
طرز تهیه آب دوغ خیار
برای تهیه آبدوغ خیار ابتدا خیارها را شسته و برشهای عمودی و افقی روی آن ایجاد میکنیم، خرد میکنیم تا مانند سالاد شیرازی به صورت مربعهای کوچک شوند. بعد از آن تربچه و پیازچه و سبزیها را که از قبل شستهایم روی تخته آشپزخانه حسابی خرد میکنیم.
سپس خامه در کاسهای بزرگ ریخته و خوب بهم میزنیم تا کاملا یکدست شود، بعد از آن نمک و فلفل سیاه را میافزاییم، در صورت تمایل کمی هم پودر سیر یا سیر تازه هم اضافه میکنیم. در ادامه مقداری غنچه گل سرخ و نعناع و کاکوتی به همراه کشمش و گردو را به محتویات قبلی اضافه میکنیم، حالا وقت اضافه کردن دوغ است، دوغ را آرام آرام اضافه کنید. بعد از اضافه کردن دوغ، خیار، سبزیجات، پیازچه و تربچه را که قبلا خرد کردهایم را در کاسه بریزید. آب دوخ خیار ما حاضر است.
نوووش جان
نظرات بازدیدکنندگان